Train & rail välkomnar två nya partners NRSA NI

Nordic Infracenter och NRSA – nya samarbetspartners inför Train & Rail 2025

2023-12-15

Train & Rail breddar sin partnergrupp och välkomnar Nordic Infracenter samt Nordisk Referensgrupp för Spårburna Arbetsmaskiner (NRSA). Tillsammans med andra branschorganisationer kommer de vara med och utveckla Train & Rail år 2025.

Train & Rail – Nordens största mässa för hållbara järnvägstransporter – går av stapeln för andra gången 6–8 maj 2025 på Stockholmsmässan. Tillsammans med branschorganisationerna Järnvägsentreprenörerna, Forum för Nordiskt Järnvägssamarbete (NJS), Spårvagnsstäderna, Swedtrain, Svensk Kollektivtrafik, Swerig och Tågföretagen är nu Nordic Infracenter och NRSA en del av Train & Rails partnergrupp.

– Vi tycker det är jätteroligt att Nordic Infracenter och NRSA är nya samarbetspartners hos oss. För Train & Rail betyder det att vi täcker en större del av järnvägsbranschen när vi utökar vår partnergrupp med nya värdefulla samarbetspartners, säger Monika Johannesen, projektledare för Train & Rail.

Nordic Infracenter är en intresseorganisation inom transport- och järnvägsbranschen som erbjuder utbildningar, kurser och nätverksträffar. De verkar framförallt för att främja innovation inom små och medelstora företag.

– Att vi nu är en del av Train & Rails partnergrupp skapar stora möjligheter för oss att utöka vårt nätverk, men också att inspirera och sprida kunskap. Vi vill vara en del av framtidens järnvägsbransch, påverka och lyfta viktiga frågor för att driva branschen framåt. Train & Rails partnergrupp känns som helt rätt arena för det, säger Hans-Inge Almgren, verksamhetsutvecklare på Nordic Infracenter.

NRSA är en förening som verkar för att säkra användningen av spårburna arbetsmaskiner. Detta gör de genom att hålla medlemmarna uppdaterade kring internationella myndigheter och andra organisationer inom järnvägsinfrastrukturen.

– Som ny partner till Train & Rail är det en stor möjlighet för oss på NRSA att påverka mässans innehåll och komma med input. För oss är det viktigt att kunna demonstrera arbetsmaskiner på plats, eftersom det är vad våra medlemmar sysslar med, säger Mika Suorsa, vd på NRSA.

Om Nordic Infracenter

Nordic Infracenter är ett utvecklingsnav som erbjuder nätverk, utbildning och innovation till järnvägs- och transportintresserade. Nordic Infracenter verkar som en drivande aktör i utvecklingen av den nationella järnvägs- och transportsektorn, med huvudinriktning på små och medelstora företag – allt ifrån ingenjörsföretag och utbildningsaktörer, till verkstäder, entreprenad- och bemanningsföretag.

Läs mer om Nordic Infracenter

Om NRSA – Nordisk Referensgrupp för Spårburna Arbetsmaskiner

Föreningen har som ändamål att verka för säkert användande av spårburna arbetsmaskiner samt främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att:

  • Stärka utvecklingen och användandet av spårburna arbetsmaskiner genom kollegialt utbyte av information, erfarenheter och kunnande.
  • I frågor av allmän gemensam natur vara kontaktorgan med internationella myndigheter och andra organisationer inom järnvägsinfrastrukturen.
  • Hålla medlemmarna informerade genom www.nrsa.nu och Facebook NRSA

 

Läs mer om NRSA