Framtidens medarbetare, Train & Rail

Är du vår framtida medarbetare?

Järnvägsbranschen växer och utvecklas över hela världen, så möjligheterna för dem som jobbar i branschen är större än någonsin.

Branschen har något att erbjuda för alla, oavsett om du vill jobba mer praktiskt - kanske som tekniker, tågtrafikledare, lokförare, ombordpersonal - eller om du söker en karriär som ingenjör. Det finns mängder med olika jobbmöjligheter att välja på. Under Train & Rail kommer branschen att presentera några av alla de karriärmöjligheter som finns idag och som kommer att behövas i framtiden.

Dag tre på mässan, den 27:e april har vi ett särskilt fokus på Framtidens medarbetare. Då samlas branschen i Meetingpoint under branschens gemensamma varumärke Järnvägsjobb.se för att möta, informera och inspirera framtida potentiella medarbetare till en framtid i järnvägsbranschen.

Vill du veta mer om Järnvägsbranschen och alla spännande jobbmöjligheter som finns i den?

På scenen på Meetingpoint kommer det vara ett program som är anpassat för studenter, gymnasieelever och yrkesväxlare. Det kommer att finnas ambassadörer (medarbetare från branschen) som du kan prata med och som kan berätta om branschen, hur det är att jobba i den, vilka olika yrken de har och utbildningar de har gått. Det kommer även att finnas ett flertal utbildningsanordnare på plats som kan berätta mer om olika utbildningsvägar.

Mässan är öppen för alla, och vi bjuder också in Studie- och yrkesvägledare att besöka oss i Meetingpoint under hela dagen.


Program för
Framtidens medarbetare 27:e april 2023

9.30-11.30 För dig som studerar till ingenjör
Intressanta föreläsare som berättar om spännande satsningar inom järnvägsbranschen i framtiden.
Program för ingenjörsstudenter  

Vi har samlat ett antal intressanta talare som kommer berätta om spännande satsningar och utmaningar kopplat till: järnvägssystemet i stort, anläggningen, fordonen, hållbarhets- och miljöfrågor och forskning. På plats har vi:

Bertrand Gryspeert – CEO Vossloh.

Ganesh Chandramouli – Head of innovation, Alstom

Agnes Hallén – Projektingenjör, Trafikverket

Sofia Lundberg – Biträdande forskningsdirektör på VTI

Gaston W. Holmström – Business Engineer, Ikos om Swedtrains traineeprogram

12.00-14.00 För dig som går på gymnasiet
Medarbetare från olika delar av branschen som berättar om sitt jobb, vägen dit, utbildning och varför de valde järnvägsbranschen.

14:00-16:00 För dig som vill yrkesväxla
Medarbetare från olika delar av branschen som berättar om sitt jobb, vägen dit, utbildning och varför de valde järnvägsbranschen.

Kom och träffa oss i Meetingpoint för att få veta mer om en spännande framtid i vår bransch.

Biljetter:

Du behöver en biljett för att komma in på mässan, den är gratis men du måste registrera dig på följande länk för att få tillgång till den: Biljetter

Vi ser fram mot att ses och få visa vår fantastiska bransch. 

Är du utställare och är intresserad av att nå Framtidens medarbetare?
Eftersom Framtidens Medarbetare har sin arena mitt i mässan, på Meetingpoint, med scen och presentationer med ett attraktivt program som vänder sig till studenter, gymnasieelever, yrkesväxlare och studie- och yrkesvägledare så kan du och ditt företag ha en stor möjlighet att möta framtidens medarbetare i er egen monter, i samband med det. Ni kan vara en del av detta och finnas på en lista med ert monternummer så att arbetssökande och studenter hittar till er. Det som förväntas av ert företag är att ni har rätt bemanning för att svara på många nyfikna frågor den dagen. Om ni är intresserad av att delta i Framtidens medarbetare, eller har frågor om detta, kontakta Anders Arehag på anders.arehag@stockholmsmassan.se Mer information om Framtidens medarbetare kommer att skickas ut till er som kommer att delta i detta

Meeting point

Meeting point